Doneer

Help mee

Een kind van een visser een betere toekomst te geven

“Educatie is de motor achter persoonlijke ontwikkeling. Het is door educatie dat de dochter van de boer een dokter kan worden, de zoon van de mijnwerker het hoofd van de mijn kan worden, dat het kind van een landarbeider de president van een groots land kan worden.” (Nelson Mandela)

Deze mooie woorden van Nelson Mandela zijn dubbel van betekenis in het vissersdorpje Lintha. We zouden de tekst kunnen aanvullen met:   “en dat het kind van een visser een betere toekomst krijgt.”

De jonge kinderen weten dat het bestaan van hun vaders, die meestal vissers zijn niet een fijn toekomst beeld is. Het is een zwaar bestaan, waar ook grote risico’s aan vastzitten. Vele vissers hebben al de dood gevonden op zee. Bovendien kan er in de maanden dat de monsoon valt, niet gevist worden. Er zijn dan ook geen inkomsten, vaak is er in die periode weinig tot geen eten. Het klimaat is dan zo vochtig, dat hun kleding niet meer droogt. De kinderen weten al op jonge leeftijd dat een opleiding zal helpen om verder te komen in het leven. Op de school van Mommy Sue is Engels een hoofdvak. Deze basis zorgt ervoor dat er steeds meer leerlingen doorstromen naar vervolgopleidingen. Een van de leerlingen studeert nu zelfs Internationale betrekkingen, en ambieert een politieke carrière. Bovendien weten de ouders, als ze hun kinderen naar school laten gaan, dat er medische hulp geboden wordt als dat nodig is. Genoeg motivatie om naar school te gaan.

Help mee een kind naar de lagere school te gaan

Een kind een jaar lang naar de lagere school sturen kost 120 euro.

Ons doel is dit jaar minimaal 100 kinderen te sponsoren. 120 euro betekent 10 euro per maand.

Hiermee help je een kind in het arme vissersdorp een jaar lang aan onderwijs.

“Try try and try again”

             Mommy Sue

Help mee een middelbare scholier te sponsoren

Dankzij het gratis Engelse onderwijs zijn er steeds meer scholieren die doorstromen naar het middelbaar onderwijs.

De kosten voor deze studenten liggen hoger, en zijn 275 euro per jaar. Hoe fijn is het als u een deel van deze kosten sponsort, het maakt het verschil voor een land waar de kinderen leergierig en slim zijn.

Help mee de kosten voor leerkrachten te sponsoren

Het is van belang wat je leert op school en dat wordt natuurlijk bepaald door degene die voor de klas staat. Er is zelfs een leerling die bij Joris in de klas zat, die nu zelf voor de klas staat. Yee Yee Lwin spreekt uitstekend Engels en zij is een feest om mee te maken als leerkracht. Er is inmiddels een programma gestart voor de opleiding van meerdere leerkrachten, die ook op andere plekken in Myanmar les kunnen geven. De eerste satelliet school is al een feit, en staat in Maung Schwe Lay, een naburig vissersdorp. De docenten die daar lesgeven hebben hun opleiding bij Mommy Sue gekregen.

Help mee een Universitaire student te sponsoren

De kosten voor een universitaire opleiding zijn aanzienlijk hoger, 1000 euro per jaar. Dit zijn kosten voor boeken, huisvesting en opleiding. Natuurlijk is elk bedrag welkom. Ook is het mogelijk om met meerdere mensen een student te sponsoren. Joris Foundation wil heel graag deze groep studenten sponsoren. Dit is de groep, die daadwerkelijk het verschil gaan maken.

  • Voor 1000 euro bouwt u een huis voor families die dakloos zijn
  • Voor 500 euro sponsort u sanitaire voorzieningen, zoals waterput of WC in het dorp
  • Voor 120 euro per jaar sponsort u een kind voor een jaar school
  • Voor 50 euro kan een kind medische hulp krijgen in het ziekenhuis
  • Voor 50 euro koopt u een fiets voor een kind dat te ver van de school woont
  • Voor 50 euro sponsort u 10 dekens voor 10 kinderen
  • Voor 30 euro sponsort u kind die een bril nodig heeft
  • Voor 20 euro voorziet u meerdere kinderen van een klamboe (malaria heerst nog steeds in dit gebied)

Naam*

E-mailadres*

Bedrag €*